Κλινική Διατροφή
Η υγιεινή διατροφή και ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο θεωρούνται απαραίτητα σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις. Η παράλληλη διατροφική συμβουλευτική και παρέμβαση συμβάλλουν αποδεδειγμένα στη ρύθμιση ειδικών καταστάσεων υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς, ενώ δρουν υποστηρικτικά στην κυρίως θεραπεία.
- Υπερχοληστερολαιμία - Υπεριλιπιδαιμια
- Αρτηριακή υπέρταση
- Παθήσεις πεπτικού (δυσκοιλιότητα,ελκώδης κολίτιδα κτλ.)
- Σακχαρώδης διαβήτης
- Εμμηνόπαυση
- Εγκυμοσύνη - θηλασμός
- Οστεοπόρωση - Οστεοπενία
- Καρδιαγγειακά
- Αυτοάνοσα
- Αναιμία – ελλείψεις ιχνοστοιχείων (σιδήρου, ασβεστίου κτλ.)