Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022
logo

Θέλετε να χάσετε βάρος; Αποκωδικοποιήστε το πως!

Πολλές φορές έχουμε ξεκινήσει μια δίαιτα με στόχο να ξεφορτωθούμε επιτέλους τα κιλά που μας βασανίζουν. Στην πραγματικότητα όμως, τι είναι αυτό που προσπαθούμε να καταφέρουμε;

Το κλειδί είναι η «ζυγαριά»! Και όχι η ζυγαριά που έχουμε στο σπίτι μας όλοι, αλλά η ζυγαριά ενέργειας, το λεγόμενο ενεργειακό ισοζύγιο !

Τι σημαίνει ζυγαριά ενέργειας; Ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει χρειάζεται ενέργεια, την οποία προσλαμβάνει απο την τροφή που του δίνουμε. Συγκεκριμένα προσλαμβάνει την ενέργεια -στην ουσιά θερμίδες - με τη μορφή υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπών.Κάθε γραμμάριο υδατάνθρακα αποδίδει 4 θερμίδες όπως και κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης, ενώ κάθε γραμμάριο λίπους αποδίδει 9 θερμίδες. Από την άλλη, «ξοδεύουμε» ενέργεια για τις βασικές βιολογικές διαδικασίες, για καθημερινές δραστηριότητες καθώς και για την συστηματική άσκηση.

Στόχος μας λοιπόν ακόμα και αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, είναι να «γέρνει» αυτή η ζυγαριά προς την ενέργεια που ξοδεύουμε, δηλαδή να προσλαμβάνουμε λιγότερη ενέργεια απο αυτή που «καίμε». Έτσι κινητοποιείται ο οργανισμός και ξεκινάμε να χάνουμε κιλά.

Στην πράξη αυτό επιτυγχάνεται με κατάλληλη και εξατομικευμένη διατροφή, ώστε να προσλαμβάνουμε καθημερινά τόσες θερμίδες, όσες χρειάζονται για να γέρνει η δική μας «ενεργειακή ζυγαριά» προς την απώλεια βάρους, μιας και ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ενεργειακό ισοζύγιο!


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
pointer ΑΡΧΙΚΗ
pointer ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
pointer ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
pointer ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ
pointer ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
pointer
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
pointer ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
nutrihealth © 2015