Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022
logo
Κεφάλαιο Κυτταρίτιδα ...

για μην την θυμηθείτε και φέτος λίγο πριν την παραλία!

Η κυτταρίτιδα είναι ίσως ο μόνιμος «εφιάλτης» για τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που δυστυχώς όμως, το θυμούνται συνήθως λίγο πριν το καλοκαίρι προσπαθώντας να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα!

Πρόκειται για μια πολυπαραγοντική πάθηση δερματικής φύσεως η οποία σχετίζεται με τα λιποκύτταρα αλλά και το λεμφικό και κυκλοφορικό σύστημα. Στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα σίγουρα χρειάζονται αρκετές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, ώστε με νέες μόνιμες συνήθειες να βελτιώσουμε την εικόνα του δέρματος.

Αυξημένο βάρος:ο φίλος της κυτταρίτιδας...

Παρόλο που θα υπάρξουν και οι εξαιρέσεις που θα επιβεβαιώσουν τον κανόνα, στην πράξη τα περιττά κιλά επιβαρύνουν το πρόβλημα. Πέραν αυτού, επικίνδυνες είναι και οι αυξομειώσεις του βάρους καθώς μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μια δερματική πάθηση.

Η διατροφή σαν «όπλο καταπολέμησης» !

Σε γενικές γραμμές αποφύγετε τηγανητά και γενικά τα πολλά λιπαρά στην διατροφή σας και προτιμήστε την κατανάλωση ελαιόλαδου ωμού. Το ίδιο ισχύει και με το αλάτι αφού φυσικά είναι συνυφασμένο με την κατακράτηση η οποία με τη σειρά της επιβαρύνει την κατάσταση. Προτιμήστε ακόμη φρούτα και λαχανικά για να προσλαμβάνετε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και φυσικά καταναλώστε πολύ νερό. Πέραν αυτών, εξατομικευμένα με το κατάλληλο πρόγραμμα, μπορεί η καθεμία να δεί σημαντική βελτίωση, διορθώνοντας μικρά διατροφικά λάθη στην καθημερινότητά της!

Αλλάξτε συνήθειες...

Όσο και αν δεν φαίνεται σχετικό, το κάπνισμα και το αλκοόλ επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα και σας φέρνουν ένα βήμα πιο πίσω στην αντιμετώπισή της. Εκτός αυτών και το άγχος θεωρείται επιβαρυντικός παράγοντας αποδεικνύοντας πως η αντιμετώπιση της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Δραστηριοποιηθείτε ...

Προσπαθήστε να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητα σας, ξεκινώντας ακόμη και από ένα μικρό περίπατο. Όσο πιο συχνή και πιο έντονη είναι η άσκηση τόσο περισσότερο σας βοηθάει και να σταθεροποιήσετε το βάρος σας αλλά και στην προσπάθεια κατα της κυτταρίτιδας.

Μόνο απλή λοιπόν δεν είναι η καταπολέμησή της και για αυτό πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε ότι μεμονωμένες αλλαγές δεν λειτουργούν. Απαιτείται συνολική προσπάθεια και αλλαγές στο τρόπο ζωής αλλά όπως είναι γνωστό άλλωστε ... «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» !


Πρέκας Χρήστος

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
pointer ΑΡΧΙΚΗ
pointer ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
pointer ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
pointer ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ
pointer ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
pointer
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
pointer ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
nutrihealth © 2015