Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022
logo

Καρδιαγγειακά προβλήματα - Υπέρταση – Υπερλιπιδαιμία - Σακχαρώδης Διαβήτης

Καρδιαγγειακά προβλήματα - Υπέρταση – Υπερλιπιδαιμία (αυξημένη χοληστερόλη,τριγλυκερίδια κτλ.) - Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι & τύπου ΙΙ

Η καρδιαγγειακή υγεία και κατ’ επέκταση τα καρδιαγγειακά προβλήματα είναι ένα μείζον θέμα και χαρακτηριστικό είναι ότι αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Καταστάσεις όπως αυξημένη χοληστερόλη αίματος, τριγλυκερίδια και αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι μεν πολυ συχνές, μπορεί όμως να αποτελέσουν την αρχή για πιο πολύπλοκα προβλήματα. Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αψήφιστα λόγω του «καθημερινού» τους χαρακτήρα αλλά να κινητοποιούν τους υποψήφιους άμεσα για την βελτίωσή της κατάστασης μέσα απο την διατροφή.

Ομοίως σημαντικός, είναι και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι & τύπου ΙΙ, με την διατροφή να διαδραματίζει τον πιο καταλυτικό ρόλο για την δια βίου ομαλή πορεία του. Οι τροφές, η ποσότητα και η συχνότητα των γευμάτων, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις μετρήσεις σακχάρου και χρειάζονται ειδική προσοχή.

Στα παραπάνω πλαίσια και μετά την ανάλυση κάθε περιστατικού, συντάσσεται η κατάλληλη διατροφική αγωγή αναλόγως των στόχων. Έτσι επιτυγχάνεται απο την μία βελτίωση των δεικτών και από την άλλη μια ομαλή καθημερινότητα με στόχο την σταδιακή πρόοδο και την αποφυγή περαιτέρω επιπλοκών.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
pointer ΑΡΧΙΚΗ
pointer ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
pointer ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
pointer ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ
pointer ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
pointer
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
pointer ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ
pointer ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
nutrihealth © 2015